אגף חזות העיר השלים פריסה נרחבת של אלפי פחים למחזור, במסגרת רפורמה עירונית לעידוד המחזור בעיר והפרדת פסולת – מכל הסוגים. 
הפריסה המחודשת מבטאת את מטרת העירייה לשנות את הרגלי המחזור בעיר, ולהגדיל את יעדי המיחזור בכל התחומים. בהתאם לכך, עיריית רחובות פרסה מגוון של פחים למטרות מיחזור שונות- ויצאה בקמפיין הסברה נרחב שעודד את תושבי ותושבות העיר למחזר ולהשליך את האריזות לפח הכתום ולכל סוגי הפחים,כחלק מהקמפיין חולקו פליירים עם כל המידע על אפשרויות המחזור בעיר לכל אחד מבתי האב ברחובות, בוצעה פעילות עם ילדים שקיבלו חוברת מגוונת עם משחקים, דפי צביעה, פאזלים ומתכונים פשוטים שיעזרו להטמיע את פעילויות המחזור כבר מגיל צעיר. המהלך התאפשר לאחר שהעירייה פרסמה מכרז חדש לפינוי הפחים הכתומים, הגדילה את היקפי הפינויים ושיפרה מערך הפינוי כולו.  בשנה החולפת נאספו מרחבי העיר למעלה מ-6,000 טונות של אשפה מסוגים שונים שהועברו למחזור (נייר, קרטון, פלסטיק, זכוכית, טקסטיל, סוללות, פסולת אלקטרונית ועוד).

פחים כתומים 

הפחים הכתומים משמשים למיחזור אריזות פלסטיק, אריזות מתכת, קרטוני משקה ושקיות ניילון. הפסולת המושלכת לפחים אלה מועברת לתחנת מיון בראשון לציון, שם היא עוברת תהליך מיון לפי מרכיבי הפסולת השונים. לאחר מיון הפסולת לשבעה סוגי חומרים שונים, כל סוג חומר נארז בנפרד ומכאן משולח למפעלי מחזור הנמצאים ברובם בארץ, בהם מתבצע הליך עיבוד והתכה מחדש של החומרים ובסופו ניתן ליצור מוצרים חדשים לגמרי המתאימים לשימוש נוסף.בשנת 2020 השלימה עיריית רחובות, בשיתוף עם תאגיד המיחזור תמיר, פריסה נרחבת של פחים כתומים למחזור אריזות בכל השכונות בעיר.הפחים הללו הצטרפו ל-2500 פחי המחזור שכבר מוצבים בחדרי האשפה בבניה הרוויה, ונוספו כ -300 מתקנים מונפים בנפח 1.5/2.5 קוב לטובת אזורים בהם לא ניתן להציב פחים בתוך הבניינים, ובשכונות של בתים צמודי קרקע.

לאיתור מתקן כתום סמוך לביתכם  

פח כתום

 

מחזור פסולת זכוכית - פחים סגולים

העירייה הציבה עשרות מיכלים סגולים חדשים ברחבי העיר למחזור פסולת זכוכית- אריזות זכוכית, צנצנות קפה, בקבוקי שמן זית, צנצנות בקבוקי בושם ועוד.

לאיתור מתקן סגול סמוך לביתכם 

פח סגול

 

מחזור נייר – פחים כחולים

בעיר פרוסים כ 2000 פחים כחולים למחזור נייר, עיתונים וקרטון דק המוצבים בחדרי האשפה, בנוסף, פוזרו כ- 200 מתקנים מונפים בנפח 1.5 קוב במרכזי מחזור ברחבי העיר, לטובת שכונות בתי קרקע ולבניינים שאין ברשותם חדרי אשפה.

לאיתור מתקן כחול סמוך לביתכם 

פח כחול

 

פסולת אלקטרונית קטנה 

התושבים מתבקשים להשליך אל מיכלי המיחזור המיועדים לפסולת אלקטרונית, שפוזרו ברחבי העיר,  את הפסולת האלקטרונית הקטנה יותר, והיא תיאסף ותועבר לאחד מאתרי הטיפול המורשים ברחבי הארץ.באתרים אלה יפרקו את הפסולת האלקטרונית ויעבירו אותה להמשך תהליך מחזור. סוגי הפסולת האלקטרונית אותם ניתן להשליך למתקנים: סוללות מכל הסוגים, מחשבים, מגהצים, מיקסרים, כבלים, שלטים, טלפונים סלולאריים ומכשירי חשמל ואלקטרוניקה קטנים נוספים.
לאיתור מתקן פסולת אלקטרונית הקרוב לביתכם 

מתקן פסולת אלקטרונית

פסולת אלקטרונית גדולה

בשנת 2021 הרחיב אגף חזות העיר את השירות גם למכשירים אלקטרוניים גדולים, שייאספו מהמדרכות. ניתן להשאיר פסולת אלקטרונית גדולה שלא נכנסת למכלי המחזור הקיימים, יחד עם הגזם והגרוטאות. הפסולת הזו תיאסף בנפרד מהגזם והגרוטאות ותועבר למחזור באקומיוניטי. את הפסולת האלקטרונית יש להוציא באופן מסודר ומרוכז למדרכות בימים המיועדים בלבד, בהתאם לימי הוצאת פסולת גזם וגרוטאות בכל רחוב. 

לבירור ימי פינוי אשפה/ גזם וגרוטאות באיזור מגורכם  

מחזור קרטונים - קרטוניות

כדי למנוע זיהום סביבתי מיותר, עיריית רחובות ותאגיד המחזור אקומיוניטי מזמינים את התושבים למחזר מכשירים אלקטרוניים גדולים בקלות וללא עלות. תושבי העיר מוזמנים ליצור קשר עם המוקד העירוני 106 ולהודיע על צורך בפינוי מכשיר חשמלי. בתוך 3 ימים יתואם הפינוי והמכשיר יפונה מבית התושבים ללא כל עלות. בעת בפינוי על המכשיר האלקטרוני להיות מנותק מחיבור למים, חשמל ו/או גז.

לאיתור מתקן למחזור קרטון הקרוב לביתכם  

מחזור טקסטיל

בעיר פוזרו מתקני מחזור למוצרי טקסטיל בהם ניתן למחזר: בגדים, מצעים, תיקים, נעליים וכובעים
 

מחזור בקבוקי פלסטיק

בעקבות הרחבת חוק הפיקדון (1.12.21), מעתה ניתן למחזר בקבוקים (בנפח של עד 5 ליטרים) באמצעות מכונות המוצבות ברשתות השיווק הגדולות. בעת מסירת הבקבוקים למכונות ברשתות השיווק הממחזרים יזכו בפיקדון בסך 30 אגורות לבקבוק. בימים האלה משלימה העירייה את מהלך איסוף המחזוריות. המשרד להגנת הסביבה מנגיש את כלל המידע בנושא הרחבת החוק בלינק>>
 למידע המלא בנושא 

מחזורית

קומפוסטר

עיריית רחובות, באמצעות אגף שפ"ע (האגף לשיפור פני העיר) מסבסדת 50% מעלות קומפוסטר לתושבי רחובות בעלי בתים פרטיים, להכנת דשן אורגני. העירייה, בשיתוף משתתפי הקורס "יזמות ירוקה", אשר מופעל על ידי עיריית רחובות והמשרד להגנת הסביבה, החליטו לקיים פרוייקט חדש להעלאת המודעות של תושבי העיר לנושא מחזור הפסולת האורגנית הפרטית. מטרת הפרויקט להגדיל באופן מידי את נפח השימוש של תושבי העיר, בעלי בתים פרטיים, בקומפוסטרים לייצור דשן אורגני. העירייה מציעה לתושבים לרכוש קומפוסטר בעלות מוזלת.

לרכישה מקוונת לחצו כאן >

למידע נוסף ניתן לפנות לאגף שפ"ע בטל' 08-9392387.