התוכנית להתחדשות עירונית בשכונת קריית משה ברחובות כוללת 10,000 יחידות דיור במבני מגורים בני 7-20 קומות, 300 דירות סטודנטים, 350 דירות שיוקצו עבור דיור מוגן, וכ-470,000 מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה.התוכנית, שקודמה על ידי הרשות להתחדשות עירונית ועיריית רחובות, ונערכה ע"י משרד בר לוי אדריכלים ומתכנני ערים, משתרעת על כ-1,500 דונם בדרום מערב העיר, לרבות קרקע משלימה שהוקצתה לטובת הפרויקט ע"י רשות מקרקעי ישראל.
בהיבט התחבורתי, התוכנית כוללת תחנת רכבת חדשה בכניסה הצפונית לשכונה, הקמת מחלף על כבישים 411/410 ומסוף תחבורה ציבורית שישתרע על שטח של כ- 14 דונם.מדובר בתכנית המפורטת להתחדשות עירונית הגדולה ביותר בישראל שאושרה עד היום, במסגרת הוועדה למתחמים מועדפים לדיור ובכלל. התוכנית מציעה שיפור משמעותי באיכות הדיור תוך הגדלת הדירות והעלאת סטנדרט הבניה, שיפור באיכות המרחב הציבורי, שדרוג אזור התעשייה ושדרוג תשתיות על.
התוכנית המורכבת כוללת התחדשות מגורים לצד התחדשות אזור תעשיה פעיל. בתוכנית קיים מענה לכלל צרכי השכונה ובין היתר להיבטי תחבורה, חינוך, שטחים פתוחים ותשתיות. נדבך מרכזי בקידום התכנית היה הליך שיתוף הציבור המקיף והמתמשך שנערך יחד עם תושבי השכונה ובעלי הדירות, על מנת להסביר ולפשט את התהליך לצד קבלת התייחסותם לתכנית המקודמת.

התחדשות אזור התעסוקה ע"ש רכטמן

אחת המטרות המרכזיות של עיריית רחובות בקידום התכנית הייתה קידום אזור התעסוקה ע"ש רכטמן.
אזור התעסוקה נמצא היום בתפוסת קרקע מלאה. התכנית תאפשר ניצול יעיל יותר של הקרקע בבנייה אינטנסיבית והרחבת השימושים המותרים באזור.

מיפוי שטחי תעסוקה בתכנית

צילום אוויר רכטמן קריית משה