הודעת עיריית רחובות, 25.8.24, שעה 6:54

תושבות ותושבים יקרים,

בעקבות הכרזת שר הבטחון על מצב מיוחד בעורף, עיריית רחובות ערוכה לכל התרחישים. אנו מדגישים כי ההנחיות באיזור רחובות נותרו ללא שינוי.

ראש העיר מתן דיל הורה הבוקר (ראשון, 25.8) על פתיחת מרכז ההפעלה והחירום העירוני, ואנו נעדכן את הציבור בהנחיות חדשות ככל שיתקבלו.

כמו כן, ראש העיר הורה זה מכבר על פתיחת כלל המקלטים הציבוריים בכל רחבי העיר, והם פתוחים למענכם במידת הצורך.

אנו מרעננים את הנחיות ההתגוננות מצילות החיים:

בחרו מרחב מוגן אליו ניתן להגיע בתוך דקה וחצי. וודאו כי כל בני המשפחה (ילדים, קשישים) יודעים להגיע אליו בזמן ההתגוננות.
 וודאו כי המרחב המוגן שבחרתם מוגן וערוך לשעת חירום, לכל המידע כנסו לפורטל החירום הלאומי>

הכירו את הנחיות ההתגוננות:

בתוך דקה וחצי מרגע הישמע האזעקה יש להיכנס לממ"ד או למקלט, ולשהות בו עשר דקות, מרגע הישמע האזעקה.

אם אין לכם ממ״ד או מקלט משותף/ציבורי, היכנסו לחדר מדרגות פנימי ואם אין כזה- היכנסו לחדר פנימי.

אם אתם בשטח פתוח, התרחקו ככל האפשר מהרכב, שכבו על הרצפה וכסו את הראש עם הידיים.

אם אתם באזור מיושב, היכנסו למקלט סמוך או לחדר מדרגות פנימי ועלו קומה.

במקרה של נפילת רקטה, אנא הימנעו מהגעה לזירות, ואין להתקרב או לגעת בשרידי רקטות העשויים להכיל חומרי נפץ - יש לדווח על כך ללא דיחוי למוקד 100 של משטרת ישראל.