עושים היסטוריה: ההתחדשות העירונית בקריית משה יוצאת לדרך בטקס הריסת שני הבניינים הראשונים בלב השכונה!

עיריית רחובות מקדמת במשך שנים את פרויקט ההתחדשות העירונית הגדול ביותר במדינת ישראל, המשתרע על שטח של כ-1,500 דונם, במסגרתו ייהרסו 1,300 יחידות דיור ישנות ובמקומן ייבנו 11,000 יחידות דיור חדשות ומודרניות בשכונת קריית משה ובקרקע המשלימה שהוקצתה לפרויקט ע"י רמ"י.

הערב (שלישי, 10.9) הטרקטורים עלו על הקרקע בטקס הריסה מיוחד במעמד ראש העיר מתן דיל, מנכ"ל הרשות להתחדשות עירונית אלעזר במברגר, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית עינת גנון, ומנכ"ל חברת סינקו השקעות ויזמות בע"מ, שלומי כהן.

במהלך הטקס נהרסו שני הבניינים הראשונים בלב השכונה, ברח' גבריאלוב 31-33, המהווים את הסנונית הראשונה במהפך הדרמטי של שכונת קריית משה בשנים הקרובות.

הטרקטורים כבר בשטח: לאחר שנים ארוכות של תכנון מעמיק, עבודה מול משרדי הממשלה השונים, חתימה על הסכם גג בסך שניים וחצי מיליארד שקלים והתארגנות דיירי השכונה, פרויקט ההתחדשות העירונית בקריית משה יוצא לדרך. עיריית רחובות, ה.ל.ר החברה לפיתוח רחובות וחברת סינקו השקעות ויזמות בע"מ קיימו הערב יחד עם תושבות ותושבי השכונה את טקס ההריסה הרשמי של שני הבניינים הראשונים בפרויקט (גבריאלוב 31-33).

שני הבניינים הינם מבנים ישנים בני 4 קומות המכילים 32 יחידות דיור סה"כ. חברת סינקו מקבוצת כוכב הנגב, שנבחרה ע"י דיירי הבניינים להוביל את פרויקט הפינוי-בינוי, תהיה חברת הנדל"ן הראשונה המובילה בנייה חדשה ומתקדמת בתוך שכונת קריית משה ותקים במקומם שני בניינים חדשים, מעוצבים ומודרניים, בני 20 קומות המכילים 186 יחידות דיור.

במסגרת ההסכם המשותף של הדיירים עם החברה היזמית, הדיירים מצאו דיור חלופי בו הם יתגוררו עד לתום תקופת בניית הבניינים החדשים הצפויה להיערך כ-4 שנים. בשנים האחרונות וגם בזמן תהליך ההתחדשות הצפוי להימשך בשנים הקרובות, יקבלו דיירות ודיירי הבניינים מעטפת תומכת ועזרה משורה ארוכה של יועצים ומומחים שהם בחרו. השירותים ימומנו ע"י החברה היזמית שנבחרה להוביל את הפרויקט, בהתאם לפיילוט שמובילה מינהלת ההתחדשות העירונית-חברתית של עיריית רחובות הפועלת בשכונה למען התושבים.

במקביל לתהליך הבנייה המתחיל כעת בתוך השכונה, עיריית רחובות וה.ל.ר ממשיכות לקדם במרץ את עבודות הפיתוח בקרקע המשלימה ומקימות מערכת כבישים חדשה, מערך תשתיות איכותי הכולל תשתיות מים, ביוב, ניקוז והשלמת תשתיות חשמל ותקשורת. בהמשך תחל בניית בנייני מגורים גם באזור הקרקע המשלימה שהוקצתה לטובת הפרויקט ע"י רמ"י.

פרויקט ההתחדשות העירונית בקריית משה הוא הגדול ביותר במדינת ישראל. מדובר בפרויקט ענק המשתרע על שטח של כ-1,500 דונם בדרום מערב העיר רחובות. במסגרת פרויקט ההתחדשות ייהרסו 1,300 יחידות דיור קיימות הנמצאות במבני שיכון במצב תחזוקתי ירוד, ויוקמו במקומן 4,500 יחידות דיור בתוך השכונה, ועוד 4,200 יחידות דיור בקרקע המשלימה. בנוסף, יוקמו 2,300 יחידות דיור המשלבות תעסוקה ומגורים ויחידות דיור נוספות במגרשים צמודי קרקע. בסה"כ ייבנו במסגרת פרויקט ההתחדשות בקריית משה 11,000 יחידות דיור חדשות במבני מגורים בני 22-7 קומות. במקביל לבניית מבני המגורים ובהתאם לתכנון, יוקמו בשכונה שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של 470,000 מ"ר, כ-120 דונם המיועדים לשטחים ירוקים פתוחים, וגם שטחים המיועדים לפיתוח מערך התחבורה הציבורית והפרטית במקום. במסגרת תכנון השכונה יועדו כ-350,000 מ"ר למבני ציבור כמו גני ילדים, בתי ספר, מרכזים קהילתיים ומבנים נוספים שיעניקו שירותים לתושבות ותושבי השכונה.

ראש העיר מתן דיל: "היום עשינו היסטוריה והפכנו חזון למציאות. קריית משה הולכת להיות השכונה המבוקשת ביותר בכל אזור השפלה ותציע לתושביה איכות חיים, מבני מגורים חדשים ומודרניים, מוסדות חינוך מצוינים, מערכת כבישים היקפית, תשתיות איכותיות, שטחים ירוקים פתוחים ומבני ציבור. אני מודה לכל השותפים שלנו, בראש ובראשונה לתושבי השכונה איתם אני נפגש מדי שבוע גם בתקופה זו, כדי לזרז את תהליכי ההתחדשות ולהוביל כמה שיותר מקבצים לשלב הפינוי-בינוי, לרשות להתחדשות עירונית, לכל הצוותים בחברה הכלכלית לפיתוח רחובות, מינהל הנדסה וכמובן לחברי מינהלת ההתחדשות העירונית בקריית משה המלווים את התושבים בכל צעד בתהליך".

המשנה לראש העיר, דני מרשה: "אני מלווה את תושבות ותושבי השכונה במשך שנים ארוכות והיום הזה הוא הגשמת חלום עבורי ועבור אלפי משפחות בקריית משה. אני מודה לכל השותפים בעירייה, ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית, החברות היזמיות ומינהלת ההתחדשות של רחובות שליוו את הדיירים בכל צעד בתהליך. היום הזה הוא רק ההתחלה, אנחנו ממשיכים בכל הכוח בקידום הפרויקט עד שכל משפחה בקריית משה תקבל מפתח לבית החדש שלה".

חבר מועצת העיר ומחזיק תיק התחדשות עירונית גיא צור: "שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה! אחרי שנים רבות של תכנון והיערכות נרחבת, גאה לקחת חלק ברגע המכונן, המשמעותי וההיסטורי בחיי העיר. מודה לכל העוסקים במלאכה ובאופן מיוחד לתושבים על הסבלנות שגילו לכל אורך הדרך."

מנכ”ל חברת סינקו השקעות ויזמות בע”מ, שלומי כהן: "חברת סינקו השקעות ויזמות גאה להוביל את פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בשכונת קריית משה ברחובות, "פרויקט גבריאל".

הפרויקט החל בשנת 2021 ומתקדם בזמן שיא, תוך שיתוף פעולה מלא עם הדיירים ושמירה על שקיפות. אנו רואים בפרויקט זה צעד חשוב לשיפור איכות החיים של תושבי השכונה ולהפיכתה למרכז מגורים מודרני ומתקדם."

ראש העיר רחובות מתן דיל במעמד ההריסה

ראש העיר מתן דיל ומנכ"ל חברת סינקו השקעות ויזמות בע"מ שלומי כהן

ח"מ גיא צור, ראש העיר מתן דיל, מנכ"ל חברת סינקו שלומי כהן והמשנה לראש העיר דני מרשה

ראש העיר מתן דיל, מהנדסת העיר דלית הראל וסמנכ"לית הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית עינת גנון