ה-1.9 כבר כאן: עיריית רחובות פתחה הבוקר את שנת הלימודים תשפ"ה בהצלחה רבה

ראש העיר רחובות מתן דיל, בסיור בין מוסדות החינוך: "מאחל לתלמידות ותלמידי העיר שנה ר-ג-י-ל-ה"

התרגשות גדולה ביום הראשון ללימודים כשאלפי תלמידות ותלמידי גני הילדים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים פתחו את שנת תשפ"ה במערכת החינוך העירונית ברחובות, ב-472 מוסדות חינוך. העיר נצבעה בצהוב לציון התקווה להשבת החטופים, כשעיריית רחובות פיזרה ברחובות הראשיים אלפי בלונים צהובים.

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך מתן דיל החל את יום הלימודים הראשון בהתרגשות גדולה, כשליווה את בנו הצעיר, עברי, ליום הראשון בכיתה א' בביה"ס בראשית.

לאחר מכן חבר ראש העיר למנכ"ל העירייה מאיר דהן, ראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן, ממלאי מקום ראש העיר שוקי קרומר ואביב איטח, סגן ראש העיר זהר בלום, חברות וחברי המועצה מיכל וולקני, קארין ברגינסקי, דני מרשה, אפי בן גד, מגי סלע וגר, יחד עם היקל"ר אל"מ (מיל') משה לוי מפיקוד העורף, יו"ר ועד העובדים רמי מדהלה וסגן המזכ"לית, יו"ר הסתדרות המורים סניף רחובות והמרחב גבי שמעון וכלל מנהלי האגפים ומחלקות החינוך, לסיור מיוחד. הסיור החל עם גזירת הסרט האדום במבנה החדש של בית הספר רמת אלון ובמפגש עם מנהלת בית הספר החדשה, הילה רוט פרץ, שנכנסה לתפקידה היום. משם המשיכו לביקור בקריית החינוך דה שליט ולבסוף הגיעו לבי"ס לוטם לחינוך מיוחד, בו מתחנכים נערים ונערות, בוגרים ובוגרות המאובחנים על הרצף האוטיסט, דבר המהווה אמירה ערכית משמעותית על חשיבות החינוך המיוחד וראיית האחר.

בשל השביתה שהוכרזה בחינוך העל יסודי - 9 תיכונים לא זכו לפתוח את השנה יחד עם כלל מוסדות החינוך בעיר ונותרו סגורים.

ראש העיר אמר במהלך הסיור: "אני נרגש מאד לצעוד עם בני הצעיר, עברי, ליומו הראשון בכיתה א' ומרגיש אחריות כפולה ומכופלת, הן כהורה לתלמידים במוסדות החינוך בעיר והן כמחזיק תיק החינוך, אחריות שנמצאת בראש סדרי העדיפויות ואני רואה בה שליחות אמיתית. מאחל שנת לימודים מוצלחת ובטוחה והכי חשוב - רגילה, לכל תלמידות ותלמידי העיר, וקורא מכאן לשר החינוך וליו"ר ארגון המורים להגיע במהרה לפתרון שישיב את תלמידי התיכונים למסגרות כבר מחר."

ראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן הוסיפה: אנחנו שמחים ומתרגשים לפתוח את שנת הלימודים תשפ"ה ולפגוש את התלמידות, התלמידים, המורות והמורים, ההורים וכלל צוותי ההוראה בבתי הספר ובגני הילדים. היום הראשון ללימודים נפתח בהצלחה רבה, ללא תקלות, בזכות היערכות ממושכת של כלל הצוותים העירוניים. אני מודה לראש העיר מתן דיל על הגיבוי המלא והובלת מערכת החינוך בעיר לגבהים חדשים ומאחלת לכולנו שנת לימודים טובה, בטוחה ומוצלחת".

שנת הלימודים תשפ"ה ברחובות במספרים:

במערכת החינוך בעיר רחובות לומדים כ-45,000 תלמידות ותלמידים, כ- 3,390 פעוטות נמצאים במעונות המפוקחים ע"י העירייה, כ-8,100 ילדות וילדים בגני הילדים, 18,200 תלמידות ותלמידים בבתי ספר היסודיים וכ-14,800 תלמידות ותלמידים לומדים בחטיבות הביניים והתיכונים.

מינהל החינוך בעיריית רחובות הוביל את ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים בחודשיים האחרונים בהתגייסות מלאה של כלל הגורמים העירוניים: ה.ל.ר החברה לפיתוח רחובות, המחלקה לבניה ציבורית במינהל הנדסה, אגף התחזוקה, אגף הביטחון, אגף התנועה, אגף גנים ונוף, מחלקת הרכש וגורמים נוספים שפעלו יחד כדי לפתוח שנת לימודים בטוחה ומוצלחת.

לצפייה באגרת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ה עם כלל הנתונים ותכניות הלימודים החדשות של מערכת החינוך ברחובות >> לחצו כאן