איך תיראה שנת הלימודים תשפ"ה ברחובות?

היום הראשון ללימודים מתקרב ועמו התרגשות גדולה!

כ-45,000 תלמידות ותלמידים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ה במערכת החינוך העירונית ברחובות, ב-481 מוסדות חינוך. כ-3,900 פעוטות נמצאים במעונות המפוקחים ע"י העירייה, כ-8,100 ילדות וילדים ילמדו בגני הילדים, כ-18,200 תלמידות ותלמידים בבתי ספר היסודיים, וכ- 14,800 תלמידות ותלמידים ילמדו בחטיבות הביניים והתיכונים.

אילו תכניות חדשות יחכו לתלמידות והתלמידים בכיתות ובגנים? כל הפרטים באגרת > https://did.li/AZZlC ובכתבה שלפניכם.

שנת הלימודים תשפ"ה צפויה להתחיל ביום ראשון הקרוב, ה-1.9.24. בחודשים האחרונים ראש העיר ומחזיק תיק החינוך מתן דיל גייס את כל הגורמים העירוניים, ביניהם - מינהל החינוך, ה.ל.ר - החברה לפיתוח רחובות, המחלקה לבניה ציבורית במינהל הנדסה, אגף התחזוקה, אגף התנועה, אגף גנים ונוף, מחלקת הרכש וגורמים נוספים כדי לפעול יחד במסגרת ההכנות לקראת פתיחת שנת הלימודים במוסדות החינוך.

בניית מבני חינוך חדשים במהלך שנת תשפ"ה:

בי"ס ממ"ד בראשית, מתחם 6 גני חינוך מיוחד ברחוב פלדי, 3 גני ילדים בשכונת אבן גבירול, בית ספר יסודי חדש המכיל 24 כיתות בשכונת קריית משה המתחדשת, בי"ס תיכון חדש המכיל 48 כיתות בשכונת קריית משה המתחדשת, 6 גני ילדים בשכונת קריית משה, ביה"ס ויצמן, ביה"ס הבאר, ביה"ס אמית הלל, ביה"ס תחכמוני, חטיבת הביניים אורט, מעון יום בשכונת המדע והרחבת ביה"ס מדעים.

מה חדש בחינוך השנה?

תכנית מפתח מוסיקלי לגני הילדים - במהלך השנה צוות התכנית "מפתח מוסיקלי" יגיע ל-6 מפגשים מוסיקליים בגני הילדים בעיר ויכיר להם יצירות מופת מוסיקליות המתאימות באורכן ובתוכנן לגיל המאזינים הצעיר. נגנים מהתזמורת הפילהרמונית יגיעו לביקור בגן עם כלי נגינה, אותו יציגו לילדים ואף יבצעו יצירה מוסיקלית בהופעה חיה. לקראת סיום שנת הלימודים הילדים יגיעו לאולם קונצרטים ויאזינו ליצירות שלמדו לאורך כל השנה.

חשיבה מדעית בגיל הרך - תלמידות ותלמידי גני הילדים יגיעו ל-3 ביקורים במהלך השנה בגן המדעי הממוקם ברח' רש"י. בזמן הביקורים הילדים יתבוננו, יחקרו ויגלו את נפלאות המדע תוך שימוש ב-5 החושים, טכנולוגיות מתקדמות וחוויות לימודיות מרתקות שיועברו באופן נגיש וברור לגיל הרך.

הכשרת תומכות חינוך - אנו מאמינים כי "כדי לגדל את המחר, מכשירים היום!" מרכז השלטון המקומי, בשיתוף משרד החינוך והרשויות המקומיות, מקדמים ומעודדים הכשרת תומכות חינוך הן בכניסתן לתפקיד והן לאורך כל תקופת העבודה. תומכות החינוך זכאיות למסלול הכשרה והשכלה, המיועד להרחבת הידע והמיומנויות שלהן, המבוסס על מודל ארבעת העוגנים: ביטוי אישי, יזמות, יצירתיות קהילתית ולמידה במרחבי חיים.

סל תרבות ארצי לתלמידות ותלמידי כיתות א'-ו' - השנה תצטרף מערכת החינוך ברחובות לתכנית סל תרבות ארצי. תלמידות ותלמידי בתי הספר היסודיים ייהנו בשנה הקרובה ממגוון רחב של מופעי תרבות מסוגים שונים, בין היתר הצגות תיאטרון, מופעי מוסיקה, מחול ועוד.

עובדים יחד עם ההורים בחינוך המיוחד - החל מה-1.9.24 יתקיים במחלקה לחינוך מיוחד שיח פתוח עם ההורים, שבו יינתנו תשובות לשאלות בנושאים שונים, לרבות התמודדות עם הילדים. למפגשים יוזמנו נציגי עירייה והצוותים המקצועיים בהתאם לאופי הנושאים שיועלו מראש. המפגש יתקיים בכל יום שלישי בשבוע האחרון של החודש, בין השעות 18:30-16:30.

המרכז העירוני להורים ומשפחה מגיע אליכם - בשנת הלימודים הקרובה ההורים מוזמנים להצטרף למפגשים מיוחדים עם מדריכות ומדריכי המרכז. המפגשים וההדרכות, בנושאים מגוונים ורחבים, יעניקו להורים כלים פרקטיים להתמודדות עם אתגרים שונים בתחום ההורות.

פיתוח מקצועי של צוותי החינוך בעיר כי "אי אפשר לגלות ארצות חדשות עם מפות ישנות" - מורים טובים הם אבני היסוד של מערכת חינוך מצוינת. כדי לחולל שינוי פדגוגי מעמיק ומשמעותי בעיר, מינהל החינוך מקדם יוזמה חדשה בה המורים והמורות והמנהלים והמנהלות יעברו תהליך פיתוח מקצועי הממפה את דפוסי החשיבה, מזהה את החולשות ומחזק את החוזקות הקיימות, תוך מתן דגש על זיהוי הזדמנויות חדשות לצמיחה.

ראש העיר מתן דיל: "מתרגש כמו ילד לפתוח את שנת הלימודים החדשה, יחד עם תלמידות ותלמידי רחובות, במערכת החינוך האיכותית בעירנו. השקענו משאבים רבים בחידוש, פיתוח ומיגון מוסדות החינוך, ואני מאחל למנהלות, למנהלים ולכל הצוותים המקצועיים שלנו, להתחיל ברגל ימין ולהצעיד את ילדינו קדימה למצוינות, להישגים ולערכים. מסיר את הכובע בפני ראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן, על ההכנה המקצועית, המסירות והעבודה הלא מתפשרת סביב השעון. תודה ובהצלחה!"

ראש מינהל החינוך, אפרת צוקרמן: "אנחנו פותחים שנת לימודים חדשה בעיצומה של תקופת מלחמה ארוכה ומטלטלת ולכן מערכת החינוך העירונית  תפעל בשנה הקרובה ותחזק את תחושת החוסן של כל תלמידה ותלמיד. בכיתות וגם בגני הילדים אנשי הצוותים החינוכיים ייצרו מרחב מוגן ובטוח ויקיימו שיח רגשי פתוח המאפשר לילדות ולילדים לבטא את הרגשות, התחושות והמחשבות שלהם. אני רוצה להודות לכלל הצוותים החינוכיים בעיר שעושים לילות כימים כדי לפתוח את שנת הלימודים ולהעניק לילדות ולילדי רחובות את הטוב ביותר. בהצלחה רבה לכולנו!".

הגן המדעי

הפליהרמונית מגיעה לגני הילדים