עיריית רחובות עם אצבע על הדופק: ראש העיר מתן דיל הורה לפתוח מחדש מקלטים שהיו סגורים בשל וונדליזם ולוודא כי שאר המקלטים בעיר פתוחים ועומדים לרשות הציבור

יש לציין כי אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף ופתיחת המקלטים בוצעה בהתאם לבקשת התושבים והנחיית ראש העיר.
רשימת המקלטים הציבוריים שנפתחו מחדש מופיעה בכתבה המלאה.

עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל עיריית רחובות פתחה באופן מידי את כל המקלטים הציבוריים ברחבי העיר בשבת של השבעה באוקטובר. המקלטים הציבוריים משמשים את תושבות ותושבי העיר שאין להם מיגון בבית, בקומה או בבניין וגם עוברות ועוברי אורח הנמצאים בסמוך למקלט הציבורי בעת אזעקה.

לאחר פתיחת המקלטים הציבוריים החלה תופעה קשה של וונדליזם והשחטה בחלק מהמקלטים. מעשי הוונדליזם חזרו ונשנו ופגעו בכשירות המקלטים פעם אחר פעם ולכן אגף הביטחון בעיריית רחובות נאלץ לסגור חלק מהמקלטים.

בעקבות העובדה שהמלחמה עדיין נמצאת בעיצומה ולאור בקשות רבות שהגיעו מתושבות ותושבי העיר, ראש העיר מתן דיל הורה לפתוח מחדש את המקלטים שנסגרו ולוודא כי כל המקלטים ברחבי העיר פתוחים ועומדים לרשות הציבור.

אמש, יום שני (29.7) אגף הביטחון פתח מחדש 15 מקלטים ציבוריים נוספים במיקומים הבאים:
מקלט 59 בפינת הרחובות בארי /התאנה.
מקלט 85 ברח' דוד אלעזר 5 - בצמוד לבי"ס שובו.
מקלט 5 בגן הבנים בשכונת קריית משה.
מקלט 72 ברח' קלמן גבריאלוב במרכז גן הבנים בשכונת קריית משה.
מקלט 73 ברח' אשרוב 10 באזור גן הבנים בשכונת קריית משה.
מקלט 55 ברח' רש"י 13 ברמת אהרון.
במקלט 6 בשד' וולקני – ניתן להיכנס דרך הכניסה הראשית.
מקלט 57 ברחוב הנרקיסים 13 בשכונת חבצלת.
מקלט 47 ברחוב מרגולין 20.
מקלט 45 ברחוב טרומפלדור 13.
מקלט 65 ברחוב אלומות 37.
מקלט 58 בפינת הרחובות הגפן/ אהרונוביץ.
מקלט 15 ברחוב גוש עציון 19
מקלט 10 בגן הבנים בשכונת אושיות.
מקלט 69 ברחוב ההסתדרות 33.

לכל פנייה בנושא המקלטים ניתן לפנות למוקד העירוני 106 בטל' 08-939-2106 וגם בוואטספ 050-8806106.

ראש העיר מתן דיל הורה לפתוח מחדש מקלטים