בשורה דרמטית לחינוך ברחובות: שר החינוך הודיע על אישור תקציבי להקמת כ-160 כיתות חדשות ומחודשות לתלמידות ותלמידי העיר

רגע לפני סיום שנת הלימודים שר החינוך יואב קיש הגיע אמש (רביעי, 19.6) לביקור מקצועי ומרגש ברחובות בו פגש תלמידות ותלמידים, מנהלות ומנהלים ושמע על העשייה החינוכית המיוחדת בעיר

השר הביא עימו בשורה יוצאת דופן בתחום הבינוי והודיע כי משרד החינוך צפוי לאשר  160 כיתות לימוד חדשות במבנים קיימים ומבנים חדשים שצפויים להיבנות בעיר, זאת לאחר עבודה ממושכת ומאמצים רבים של ראש העיר ונציגי מינהל החינוך בעיריית רחובות

רגע לפני סוף שנת הלימודים הגיע אמש (רביעי, 19.6) שר החינוך יואב קיש לביקור בעיר רחובות. הביקור התקיים במבנה החדש ורחב הידיים בקריית החינוך דה שליט שנוסדה עוד לפני קום המדינה ובה גדלו עשרות אלפי תושבות ותושבי העיר רחובות. במהלך הביקור פגש השר תלמידות ותלמידים, נשות ואנשי חינוך חדשים לצד ותיקים, בכל זרמי החינוך הקיימים בעיר.

את הביקור הוביל ראש העיר מתן דיל המחזיק גם בתיק החינוך ובו נכחו גורמים בכירים במשרד החינוך ובעירייה, ביניהם: סמנכ”ל בינוי ופיתוח במשרד החינוך תמיר בן משה, מנהלת מחוז מרכז ורדה אופיר, מ"מ ראש העיר אביב איטח, סגן ראש העיר ומי שהחזיק בתיק החינוך במשך שנים ארוכות זהר בלום, מנכ"ל העירייה מאיר דהן, חבר המועצה אפי בן גד המחזיק בתיק חינוך חרדי, ראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן, סגן מזכלית הסתדרות המורים ויו"ר סניף רחובות גבי שמעון, צופית גולן, וכלל מנהלות ומנהלי המחלקות במינהל החינוך בעיריית רחובות.

את השר והצוות המקצועי של משרד החינוך קיבלה תזמורת של תלמידות ותלמידי בית הספר שביט הלומדים בתכנית "סולמות" שניגנו מחרוזת שירי אהבה ותקווה ישראליים בכלי נשיפה ומזכירות מועצת התלמידים העירונית.

הפגישה נועדה להציג לשר, שטרם ביקר במערכת החינוך בעיר, את העשייה החינוכית הענפה הקיימת בעיר רחובות המעניקה מסגרת חינוכית איכותית לתלמידות ותלמידים בכל הגילים ובכל המגזרים, מהחינוך הממלכתי דרך החמ"ד ועד לחינוך החרדי. אפרת צוקרמן, ראש מינהל חינוך בעיריית רחובות פתחה את הפגישה בהצגת התפיסה החינוכית העירונית וערכי הליבה של מערכת חינוך יציבה הפועלת בגמישות וצומחת בהתמדה ונמצאת בתנועה מתמדת מקצה לקצה.

אחריה הציגו נשות ואנשי חינוך, תלמידות ותלמידים, מנהלי מחלקות במינהל החינוך וגם יו"ר ועד ההורים צופית גולן.

בתום הצגת העשייה החינוכית בעיר, התקיימה פגישה מקצועית במתכונת מצומצמת בנוכחות שר החינוך, ראש העיר, מנהלת המחוז, סמנכ"ל הבינוי והפיתוח במשרד, מנכ"ל העירייה, מ"מ ראש העיר אביב איטח, סגן ראש העיר זהר בלום, חבר המועצה אפי בן גד, ראש מינהל החינוך בעיריית רחובות, ומנהלת השירות הפסיכולוגי חינוכי.

השר הגיע לרחובות עם בשורה חשובה על הקמתן של כ-160 כיתות חדשות ומחודשות ברחובות שיוקמו במבני חינוך חדשים וותיקים בכל רחבי העיר. משרד החינוך צפוי לאשר את התקציבים להקמת הכיתות ולפרסם מכרזים מתאימים בחודשים הקרובים.

ראש העיר מתן דיל וראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן הציגו בקשות רבות בתחום החינוך, כשהבולטות שבהן: הצורך החיוני בגננות מחליפות על מנת שגני הילדים יוכלו לשמור על רציפות לימודית, ראש העיר אף הציע כי רחובות תהיה חלק מפיילוט ראשוני בפתרון אותו מקדם משרד החינוך בנושא. לאחר מכן הוצגה בקשה להקמת כיתות מחוננים שישולבו בבתי הספר השונים בעיר, וגם בקשה להקים מרכז טיפולי רגשי ונפשי בעיר רחובות שישמש את כל תושבות ותושבי אזור השפלה, אותו יפעילו הפסיכולוגים של השירות הפסיכולוגי במינהל החינוך- הנחשב לאחד מהטובים בישראל.

שר החינוך והצוות המקצועי של המשרד יבחנו את הבקשות שהוצגו במסגרת הפגישה ויודיעו על האפשרויות ליישמן.

שר החינוך יואב קיש עם ראש בעיר מתן דיל

שר החינוך עם תלמידי התזמורת של בית הספר שביט

שר החינוך, ראש העיר, ממ ראש העיר אביב איטח, סגן ראש העיר זהר בלום, מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך ורדה אופיר

שר החינוך במפגש עם נציגי מועצת התלמידים והנוער