בזכות התנגדות ראש עיריית רחובות מתן דיל וראשי ערים נוספים בכל רחבי הארץ -"חוק הרבנים" ירד מסדר היום של ועדת חוקה, חוק ומשפט

אמש, שלישי (18.6.24) ראש העיר מתן דיל השתתף בדיון דחוף בהובלת חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין מכבים-רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי עם ראשי הרשויות המקומיות בישראל בנושא החקיקה המקודמת בכנסת בנושאי קרן הארנונה וחוק הרבנים. בעקבות הדיון שהתקיים אמש בו ראשי הרשויות השונות בישראל התנגדו באופן נחרץ לחוק הרבנים- היום הודיע ראש הממשלה על הסרת "חוק הרבנים" מסדר היום של ועדת חוקה, חוק ומשפט.

יש לציין כי במהלך היום יתקיים דיון בבג"צ בנושא עתירת השלטון המקומי נגד קרן הארנונה בטענה כי חוק קרן הארנונה צפוי לפגוע בחוסן הכלכלי של יותר מ-200 רשויות מקומיות מתוך 265 רשויות הקיימות בארץ. ראש העיר מתן דיל פועל בכל דרך אפשרית יחד עם יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס נגד קרן הארנונה שעלולה לפגוע גם במצבה הכלכלי של עיריית רחובות.

ראש עיריית רחובות מתן דיל עם חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין מכבים רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי