אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות 2024

תושבות ותושבים יקרים, אלה הם הטקסים, האירועים והמופעים לציון יום הזיכרון ויום העצמאות.

בימים ראשון-שלישי (12-14.5) יתקיימו שינויים בהסדרי התנועה והחנייה בעיר. לכל הפרטים לחצו כאן >

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה:

עצרת הזיכרון העירונית המרכזית תתקיים ביום ראשון, 12.5, בשעה 19:45, בגן המגינים (רחוב הבנים 10)במסגרת העצרת תתקיים תרועת האבל הלאומית והרכנת דגל הלאום לחצי התורן, הדלקת משואה על ידי שרי ודרור אשרם, הוריה של סמל שי אשרם ז"ל שנפלה ב-7/10, קריאת יזכור על ידי דני שביט, אחיו של טוראי מנחם מששוילי ז"ל שנפל בקרב בג'נין בשנת 1948, קריאת קדיש על ידי איתן מייזלס, אביו של רב סמל ראשון ניתאי מייזלס ז"ל, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה בחודש דצמבר האחרון. את תפילת אל מלא רחמים יישא רנ"ג יצחק הרטמן.

טקסי זיכרון נוספים בשכונות ברחבי העיר החל מהשעה 20:00: בשכונת שעריים – באנדרטה, מתחם מוריה (אולפנת צביה), מרמורק – בכיכר שבזי, אושיות – בגן הבנים (צמוד לביה"ס יבניאלי), כפר גבירול –גן הבנים, נווה יהודה – גן ששי (רח' בארי פינת התאנה), קריית משה – גן הבנים, חבצלת – גן הטייס, אפרים/ שיכון סלע - רחבת בית הכנסת תפארת אחים, רחובות ההולנדית – אולם ספורט של ביה"ס רון ארד, רחובות החדשה - רחבת מתנ"ס חוויות שוויץ החדשה, רחובות המדע - רחבת הדקלים, מתנ"ס חוויות שוויץ, היובל/ קריית ההגנה-  במגרש הספורט בבית הספר בראשית, שכונת היקב – רחבת היקב (רח' הנשיא הראשון), חצרות המושבה – מגרש הספורט של ביה"ס גלים

החל מהשעה 21:30 יתקיים ערב שירי לוחמים, זיכרון ומורשת בפארק המייסדים הסמוך לגן המגינים, בסימן "גיבורים בעל כורחם":
ערב שירי הלוחמים בהשתתפות הזמרים: אבי טולדנו, גיא ברכה, גלית גיאת, ליאור בן יהודה, בהשתתפות תזמורת קלאסיקה רחובות. במהלך הערב נשמע מפי רונן גבאי, רבש"צ שדרות, את סיפור חילוצן של בנות משפחת סוויסה ב – 7.10.2023.

למחרת, ביום הזיכרון לחללי צה"ל וחללי פעולות האיבה, יום שני, 13.5, יתקיים טקס זיכרון בבית העלמין הצבאי, שיתחיל בשעה 11:00 עם הישמע צפירת הדומייה. עוד באותו יום רביעי בשעה 10:45, יתקיים טקס זיכרון לחללי גדוד 55, ליד האנדרטה ברח' הרצל 213.

הפלטפורמה – מרכז הצעירים העירוני מזמין את התושבים להצטרף למפגש עם האחים והאחיות השכולים ביום חמישי (9.5) בשעה 20:00 בפלטפורמה, ברח' רמז 80. הכניסה ללא עלות בהרשמה מראש >

אירועי ערב יום העצמאות:

בהתאם לסקר שערכה עיריית רחובות, השנה בערב יום העצמאות יתקיימו אירועים צנועים המיועדים לילדים.

ביום שני, ה' באייר תשפ"ד, 13.5.24, החל מהשעה 20:00 בערב יתקיימו בפארק המייסדים מופעים מיוחדים המיועדים לילדים. על הבמה בפארק יעלו הדמויות האהובות מסדרת הילדים המצליחה קוקומלון,  כוכבי סדרת הטלוויזיה ילדי בית העץ וכוכבי סדרת הטלוויזיה האהובה "הבאגיס". את המופע בפארק תנחה אמנית הילדים רויטל שאשא ובמהלך  הערב יעלו לבמה חניכי בימת הנוער מכל הגילאים, שירקדו וישירו שירי אהבה ותקווה למדינת ישראל- הכניסה חופשית!

בשעה 21:30 יתקיים מופע זמר מיוחד עם שירי ארץ ישראל הטובה והיפה. המופע יתקיים בבית העם – היכל התרבות העירוני – כל הכרטיסים אזלו.

מופעי סטנדאפ לנוער:

הסטנדאפיסט רודי סעדה יופיע ביום שני (13.5) בשעה 23:30 בעירונוער ברח' בנימין 4, לרכישת כרטיס ב-10 ש"ח בלבד >

הסטנדאפיסט דניאל חן יופיע ביום שני (13.5) בשעה 23:30 בעירונוער ברחובות ההולנדית (רח' הר הצופים 70),
לרכישת כרטיס ב-10 ש"ח בלבד >

מס' המקומות מוגבל- מהרו לרכוש כרטיסים.

במוצאי יום העצמאות-אירוע הצדעה לגיבורות וגיבורי העורף ומופע של שירי מימון. במוצאי יום העצמאות, שלישי (14.5) יתקיים לראשונה טקס משואות עירוני. במהלך הטקס יעלו על הבמה וישיאו 12 משואות תושבות ותושבים שהובילו עשייה משמעותית וערכית בתחומים שונים: חינוך, התנדבות ורווחה, הצלת חיים, רפואה, נוער, נציגי ארגונים שונים ונציגי צה"ל ומערכת הביטחון ועוד. בתום הטקס תעלה לבמה במופע מיוחד הזמרת האהובה שירי מימון - הכניסה חופשית!