"מחשב נייד לכל מורה של קרן אתנה"

העיר רחובות מצטרפת לתכנית "מחשב נייד לכל מורה של קרן אתנה" במסגרתה יקבלו מורי בתי הספר היסודיים סיני, הדרים ובן - צבי מחשבים ניידים וקורסי הדרכה מתקדמים

העיר רחובות מצטרפת לתכנית
"מחשב נייד לכל מורה של קרן אתנה"
במסגרתה יקבלו מורי בתי הספר היסודיים סיני, הדרים ובן - צבי  מחשבים ניידים וקורסי הדרכה מתקדמים

ביום שני 22.6.15  הצטרפו מורי בתי הספר היסודיים סיני, הדרים ובן - צבי בעיר רחובות  לתכנית "מחשב נייד לכל מורה " בטקס חגיגי בנוכחות, זוהר בלום, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך , יוסי וסרמן, מזכ"ל הסתדרות המורים, אורי בן - ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, , רביב צולר, מנכ"ל חברת ביטוח ישיר,  רון כהן, מנהל שיווק ומכירות בנק מסד, אורית טאטי, מפקחת תקשוב מחוז מרכז, ויקי עזיאל, מפקחת בתי הספר, רונית נחמיה, מפקחת תקשוב ארצית,  גבי שמעון, יו"ר סניף הסתדרות המורים רחובות, סמדר קרפובסקי, מנהלת אגף חינוך ונוער ושרה והב מנהלת המחלקה לחינוך יסודי בעירית רחובות.

במסגרת התוכנית יקבלו מורי בתי הספר היסודיים סיני, הדרים ובן צבי  מחשבים ניידים במטרה להעצים את המורים ואת החינוך בישראל

תכנית "מחשב נייד לכל מורה" של קרן אתנה חילקה עד היום מחשבים ניידים לקרוב ל – 11,000 מורים  וגננות  ב–937 בתי ספר וגני ילדים ב -430 ישובים בערים ובמועצות האזוריות, יחד עם קורסי הכשרה מקצועיים.

במסגרת התוכנית תקבל כל מורה, שתצטרף לתכנית, מחשב נייד בשילוב הדרכה מקצועית של 120 שעות אשר יקנו לה כלים להפוך את סביבת הלמידה למתקדמת יותר ויהפכו את המורה למקור ידע בלתי נלאה בתחומה.

הכנסת התכנית בעיר רחובות  התאפשרה בזכות תרומתם של חברת ביטוח ישיר, קרן אתנה, בנק מסד הקרן לקידום מקצועי של הסתדרות המורים ושותפיה האחרים לתוכנית ועירית רחובות.

אורי בן-ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה ציין כי "ניתן לראות את השפעת השימוש במחשבים על איכות ההוראה והלימוד בכיתות אשר משתתפות בפרויקט מחשב לכל מורה. אני מברך את ראש עירית רחובות רחמים מלול על הצטרפות העיר לתכנית ועל ההבנה שלו את החשיבות בהענקת מחשבים ניידים למורים ולגננות, לפני הכול".

רחמים מלול, ראש עיריית רחובות: "בעידן של ניו-מדיה, שבו הילדים יודעים לנצל את המדיה והרשת לקליטת ועיבוד מידע באופן מהיר, נוצר פער בין הלמידה הפרונטלית מול הלוח לבין הקצב החזותי והעיוני אליו הם מורגלים. הלמידה הממוחשבת לפיכך היא הכרחית ומתבקשת ואני מודה לקרן אתנה והעומדים בראשה על תרומתם הגדולה למורי ולילדי העיר". זוהר בלום, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך: "העיריה משקיעה רבות במיחשוב הסביבה הלימודים במערכת החינוך ושיתוף הפעולה וההתגייסות של הקרן למען רחובות הנה רבת חשיבות עבורנו. התרומה להוראה מתקדמת היא בעלת השפעה לטווח המיידי והארוך, הן על המורים ופיתוח היכולות של התלמידים והן על החברה והסביבה שאנחנו בונים לעתיד של קידמה".

יוסי וסרמן, מזכ"ל הסתדרות המורים: " המורים הפכו את המחשבים לכלי העבודה הראשון שלהם, שפת העתיד טמונה בטכנולוגיות המתפתחות. המחשב הנייד הוא כלי עזר חיוני והוא הופך את המורה למקצועי יותר, מעודכן יותר, מחובר ומוערך יותר."
לא בכדי נבחרו המורים לשמש חוד החנית במבצע ארצי רחב היקף, הסתדרות המורים לקחה על עצמה ליצור שוויון הזדמנויות לכל ילד ולכל מורה."

יעקב שורי, מנכ"ל בנק מסד: "בנק-מסד, כבנק של המורים, חש אחריות מיוחדת לתרום לקידום מעמדם של המורות והמורים בישראל. אנחנו גאים שבאמצעות חסות זו יזכו עוד מאות מורים להצטייד במחשב אישי נייד ובהשתלמות מקצועית מקיפה שתסייע בשדרוג יכולותיהם המקצועיות".

אודות קרן אתנה:
קרן אתנה הוקמה בשנת 2006 כארגון ללא כוונת רווח במטרה להעצים את המורים בישראל ולהעניק להם כלים להעצמה אישית, תוך קידום מעמדם. הקרן הוקמה על ידי מספר אנשי עסקים בהובלת אורי בן -  ארי (מנכ"ל יו.בי.איי ונצ'רס ולשעבר סגן נשיא בכיר בחברת נס טכנולוגיות).
תכנית הליבה של הקרן היא תכנית "מחשב נייד לכל מורה" להעצמת המורים. התכנית הוקמה תחת חסות משרד ראש הממשלה ובשותפות הדוקה עם הסתדרות המורים, משרד החינוך ובנק מסד.

במסגרת התוכנית, מחלקת קרן אתנה, ביחד עם הסתדרות המורים ובנק מסד מחשבים ניידים למורים בבתי ספר יסודיים, לצד קורסי הדרכה בהיקף של 120 שעות, הכוללים ידע בסיסי בהפעלת המחשב וכן הדרכה בנושאי מיומנויות דיגיטליות, שילוב מחשב בהוראה פרונטלית, שימוש במידע נגיש באינטרנט ועוד. ההדרכה נעשית ע"י מדריכי משרד החינוך. מבדיקת נתוני שביעות רצון המורים המשתתפים בתוכנית, עולה כי חלה עלייה משמעותית ברמת הקשב בכיתות ובהעשרת המורים במקורות מידע חדשים בסביבה מתוקשבת וביכולת הקנייתם לתלמידים.

התכנית הפכה לסיפור הצלחה וכיום נהנים כבר קרוב ל – 11,000 מורים וגננות  ב 937 בתי ספר וגנים  ב- 430 יישובים, ומעל – 300,000 תלמידים, מהשיפור ברמת הלימודים בזכות תכנית "מחשב נייד לכל מורה". 60 ערים ומועצות אזוריות נוספות ממתינות לתרומות כדי להכניס את התכנית לבתי הספר שלהם ולהעצים את המורים

קרן אתנה שמה לה למטרה כי כל מורה וגננת במדינת ישראל תצויד במחשב נייד, בשילוב הדרכה מקצועית של 120 שעות לכל מורה אשר יקנו לו כלים להעצמתו כמורה מתקדם, מתוקשב ובעל כלים מקצועיים להתמודד עם מהפכת המידע ועם השינויים בתפקידו של המורה מ"מקור ידע" ל"מנטור".

מחשב לכל מורה