קיץ בטוח לנוער 2015

ראש העיר, רחמים מלול: "פעילויות הקיץ מספקות בילוי איכותי לנוער עד השעות המאוחרות, במוסדות עירוניים עם מדריכים שמלווים אותם. התכנית מונעת מצבי סיכון, ונדליזם ואלימות ואני וקורא להורים לפקוח עיניים ולהיות מעורבים"

כמידי שנה עיריית רחובות בשיתוף מנהל חברה ונוער, החברה העירונית, רשת חוויות, עיר ללא אלימות, הרשות למלחמה בסמים ומועצת הנוער העירונית, הכינו תכניות פעילויות לשעות אחר הצהריים והערב, במטרה לספק לנוער שעות פנאי איכותיות ובטוחות בתוך המוסדות העירוניים ובמגרשי הספורט. מידי יום יתקיימו פעילויות בכל המתנ"סים בעיר ויציאות לימי כיף, מדריכים יחכו לנוער במגרשי הספורט, ניידת הנוער תגיע למרכזי התקהלות ותציע משחקים ואוזן קשבת, בעירונוער יערכו ערבי שיא ייחודים, סיירת הורים עירונית תצא בלילות לפעילותה והעיריה תגביר את פעולות השמירה על הסדר הציבורי.

רחמים מלול, ראש העיר: "עיריית רחובות משקיעה משאבים רבים בכדי לתת לבני הנוער  אלטרנטיבה לשעות הפנאי. ביחד עם כל הגופים והשותפים הרבים לתכנית, הכנו תוכן  מגוון, בעל רבדים שונים, אשר מתאים לכלל בני ובנות הנוער. מידי קיץ המשטרה מדווחת על ירידה באירועי ונדליזם ואלימות עקב התכנית וגם השנה נפעל בכל האמצעים הרשותיים, על מנת לשמור על הסדר הציבורי ותחושת הביטחון בעיר. ההורים צריכים להגביר את המעורבות בקיץ ולהיות עם היד על הדופק, לבדוק איפה הילדים ומה התוכניות שלהם, לשוחח איתם ולדווח לגורמים המוסמכים בכל בעיה. צוותים שלנו ילוו את הנוער במוסדות העירוניים ויציעו עשרות פעילויות חינוכיות וערכיות, כולל אירועי תרבות וספורט"

זוהר בלום, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך: "את התכנית ייסדנו לפני כעשר שנים, לאחר שבחנו את האפשרויות שיעזרו לנוער להימנע ממצבי סיכון ברחובות. יחד עם הרשות למלחמה בסמים וד"ר מרה קנבל חברתי למועצת העיר,  גיבשנו מענה איכות לשעות הפנאי ובמשך השנים התכנית התרחבה, לאחר שהוכחה כהצלחה. ילדי העיר יוצאים לחופש הגדול והמטרה היא שהם ייהנו ויחזרו בשלום הביתה, לכן גם על ההורים לקחת חלק פעיל והם מוזמנים להצטרף לסיירת הורים עירונית ומעבר לכך, עליהם להיות שותפים מלאים במעשיי ילדיהם".

רשת חוויות, בניהולו של עדי דויטש,  תפתח כמידי שנה את המתנ"סים עד שעות מאוחרות, ותציע לנוער פעילויות ואירועי שיא. יניב מרקוביץ', המשנה לראש העיר ויו"ר מחזיק תיק חוויות: "תכנית קיץ בטוח לנוער מהווה אלטרנטיבה איכותית, ראויה ומקצועית ורשת חוויות קוראת לבני ובנות הנוער להגיע למרכזים ולהמנע משוטטות ומצבי סיכון. עובדי הרשת המסורים יחכו לכם עם פעילויות מגוונות, כולל המרחבים הפתוחים, פעילויות ספורט, סדנאות, אירועי חוץ, ימי כיף, ועוד. אני מאחל קיץ בטוח לכולם".

החברה העירונית לתרבות, בניהול יוספה חליבה ובשיתוף גורמי החינוך, תפעיל את התכנית בין התאריכים  29.6 - 25.8 ותציע הופעות אמנים בעירונוער ובהיכל התרבות, 'שבוע הילדים והנוער', אירוע שיא עם מגלשות מים בלב העיר, ועוד. מופע הסיום עם להקת "התקווה 6" יתקיים בהיכל התרבות, בעלות סמלית של 10 שקלים. כל שאר אירועי הנוער יתקיימו בעירונוער, בכניסה חופשית, למעט מופעי הסטנד אפ וכיתת אמן עם הזמר נתן גוש, שיערכו בתשלום סימלי של 10 שקלים. העירונוער יהיו פתוח עד שעות הלילה הקטנות וניידת עיר ללא אלימות תסייר במוקדי הנוער בכדי לאתר ולמנוע מצבי סיכון של בני נוער. אביב איטח, מחזיק תיק הנוער והצעירים: "התכנית מלווה על ידי עובדי הנוער ברשות, בכדי להוות מוקד משיכה לבני נוער לפעילות מגוונת ומשתנה בהתאם לצורכי הנוער בעיר. מנהל מחלקת הנוער אבי יוספי, בשיתוף מועצת הנוער וגורמי החינוך, הכינו פעילויות מגוונות ויש מקום לכולם, אז רק תבואו ותיהנו מחופשה נעימה ובטוחה. אני אמשיך להיות קשוב לנוער, לפעול לטובתם ולענות על הצרכים שעולים מהשטח".

אירועי הקיץ בעירונוער

8.7 - מפגש העצמה עם שלומי קוריאט מסדרת הטלוויזיה "הבורר"- האירוע הוקדם לשעה 18:30, הכניסה חופשית

12.8 - ערב במה פתוחה לנוער - כניסה חופשית

13.7 - טורניר פיפ"א עירוני נושא פרסים- כניסה חופשית