תיאטרון בוגרים מקצועי ברחובות

"אנסמבל החדר הוורוד" - קבוצת תיאטרון חדשה המונה כ- 70 שחקנים ובימאים שצמחו בבימת הנוער, מציגה בימים אלו בפני ילדי הקייטנות, וזו רק ההתחלה.

התיאטרון יהווה בית לאמנים בוגרי בימת הנוער, אשר ישולבו בהפקות בימת הנוער ובחוגי התיאטרון של בית התלמיד, הפועל מטעם החברה העירונית בימת הנוער רחובות, הפכה זה מכבר לשם נרדף לבית גידול לשחקנים ובימאים מוכשרים, המהווים כיום חלק מארסנל השחקנים של תיאטראות ישראל. בכל הזדמנות טורחים יוצאי בימת הנוער לציין כי הכלים שרכשו בבימת הנוער, הם הכלים שפתחו להם את הדרך להצלחה.

שחקנים כמו: אקי אבני, יוסי מרשק, דניאל מורשת, דניאל גד ועוד, התחילו את דרכם כילדים בחוגי בימת הנוער. עם מעבר בימת הנוער למשכנה החדש בבית העם היכל התרבות העירוני החדש ולאחר כנס מחזורים 40 שנה לבימת הנוער, היה זה אך מתבקש כי השלב הבא יהיה לייסד קבוצת תיאטרון שתעבוד במתחם בימת הנוער. ז'אק זרביב, מנהל בימת הנוער- אילן גרזי מנהל בימת הנוער ושלמה טולדו מנהל מחלקת ההפקות של העירייה והחברה, שהוא גם הבוגר הראשון של בימת הנוער, הרימו את הכפפה והקימו את האנסמבל על טהרת היוצרים והאומנים – בוגרי הבימה, הקבוצה מונה כ-70 שחקנים ואנשי צוות.

רחמים מלול, ראש העיר: "בימת הנוער היא אחד ממפעלי התרבות המהווים מקור גאווה לעיר.  אני מברך על היוזמה ושמח לראות את מתחם בימת הנוער בבית העם פעיל בבוקר ובערב, גם במסגרת פעילות מבוגרים".

יוספה חליבה, מנכ"לית החברה העירונית: "הקמת תאטרון יוצר בבימת הנוער מהווה מסלול של תיאטרון, המיועד לבוגרי בימת הנוער הרחובותים. מטרתו לייצר תוכן אמנותי איכותי אשר יספק מענה תרבותי לפעילויות החברה העירונית, כולל הצגות לילדים ונוער, השתתפות באירועים ומיצגים אמנותיים ותוכן לאירועי תרבות. חברי הקבוצה ישתלבו בפעילות השוטפת בבימה ויהוו מדריכים ובמאים לילדים הצעירים".

להפקה הראשונה נבחרה הצגת ילדים, פרי עטו של הסופר שניר אילן – "קרוקודילים מטיילים", בבימויה של שרון איתן. שחקני האנסמבל, המשתתפים בהצגה הם: אודליה דדון, יובל וינטראוב, נתנאל בסיל וגל שלום כהן, בוגרי בית הספר למשחק "בית צבי", שלושתם משמשים כמדריכים ובימאים בבימת הנוער רחובות. ההצגה המספרת את סיפורם של זוג קרוקודילים וחברם העכבר אשר מצפים ומתארגנים לצאת לטיולים ברחבי הארץ, אלא שמשהו כל הזמן משתבש. בימים אילו מציג האנסמבל את ההצגה בקרב ילדי הקייטנות ובה"ס של החופש הגדול בחברה העירונית.

לדברי ז'אק ארביב, המנהל האמנותי של האנסמבל: "זוהי רק ההתחלה- בהמשך מתוכננות לעלות הפקות לקהל מבוגר, לקהל תלמידי תיכון וכמובן הצגות לגיל הצעיר. בין השאר מתוכננת הפקה מיוחדת של המחזה היווני הקלאסי "אנטיגונה", "יומנה של אנה פרנק" והפקה ילדים מיוחדת של "ספר הג'ונגל" .

רצ"ב תמונות

תיאטרון לבוגרי בימת הנוער - קרוקודילים