הורים, שימו לב: כך תבחרו את בית הספר לילדיכם

המחלקה לחינוך יסודי באגף החינוך מפרסמת את תאריכי ההרשמה לבית הספר היסודיים לשנת הלימודים הבאה: החל מיום 27 בינואר 2020 ועד ליום 17 בפברואר 2020. ההרשמה תתקיים באמצעות אתר האינטרנט העירוני.

לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 1 (פרחי המדע / בכור לוי / ניצני המדע)>> לחצו כאן
לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 2 (סמילנסקי / שריד)>> לחצו כאן
לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 3 (רמת אלון / יבניאלי / שז"ר)>> לחצו כאן
לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 4 (בן גוריון / רמון / שביט)>> לחצו כאן
לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 5 (בן צבי / ויצמן / שפרינצק)>> לחצו כאן
לצפייה בתאריכי הימים הפתוחים, אשכול 6 (בגין / יצחק נבון / הרצוג)>> לחצו כאן

ברחובות ניתן להעדפת ההורים משקל רב יותר, באמצעות תהליך ה"בחירה המבוקרת" שמאפשר להורים לבחור את ביה"ס המתאים לילדיהם מתוך "אשכול" ובו 3 – 2 בתי ספר הסמוכים לביתם.
החל מהשבוע יתקיימו "ימים פתוחים" בבתי הספר, על מנת לחשוף בפני ההורים את הייחודיות של כל בית ספר ולסייע להם בתהליך הבחירה.

עיריית רחובות, באמצעות המחלקה לחינוך יסודי באגף החינוך והנוער, תפתח את ההרשמה לתלמידים העולים לכיתות א' לשנה"ל תשפ"א ביום 27.1.20 ועד ליום 17.2.20.

מזה כשלוש שנים מובילה עיריית רחובות בשיתוף משרד החינוך, מהלך עירוני מערכתי וחדשני,

של "בחירה מבוקרת" מתוך מטרה להעניק להורים משקל רב יותר בבחירת בית הספר המתאים להם, ולקדם מערכת חינוך מיטבית, רלוונטית ואיכותית.

תהליך הניהול העצמי, אליו עברו בתי הספר היסודיים מעניק להם עצמאות פדגוגית ותקציבית לפיתוח עשייה חינוכית עשירה ומגוונת. כחלק מעצמאות זו עוסקים במחלקת החינוך היסודי באגף החינוך בעירייה (בשיתוף משרד החינוך ) בחיזוק ייחודיות בית הספר, שנועדה להשביח את איכות העשייה החינוכית בעיר. במסגרת התהליך, ניתן כאמור דגש על מודל הבחירה המבוקרת, הפותחת בפני ההורים, בהתאם לצרכים וליכולת העירייה, אפשרות לבחור את בית הספר בו ילמדו ילדיהם.

לפני שנתיים נערך "פיילוט" ובמסגרתו נפתח מספר מצומצם של "אשכולות" שבכל אחד מהם מספר בתי ספר, וההורים שהשתייכו לאזור הרישום שלהם יכלו לבחור את בית הספר הרצוי בכל אשכול על פי סדר עדיפויות. אשתקד הורחב המודל וכל בתי הספר הממלכתיים נפתחו לבחירת הורים מבוקרת, לילדים העולים לכיתות א'. זאת באמצעות חלוקתם ל"אשכולות" בני 3 בתי ספר כל אחד. ההורים המשתייכים לאזור הרישום של אחד מבתי הספר – יוכלו לבחור בכל אחד מבתי הספר באשכול שאליו משתייך בית הספר, והעירייה תשבץ בהתאם לסדר העדיפויות.

על מנת להקל ולסייע להורים בבחירת בית הספר המתאים לערכיהם ולהשקפת עולמם, יתקיימו החל מהשבוע ימים פתוחים בבתי הספר, בהם ייחשפו ההורים לייחודיות הפדגוגית המתפתחת בבתי הספר.

נציגי אגף החינוך בעירייה ומשרד החינוך יגיעו לבתי הספר בימים הפתוחים ויענו על שאלות ההורים.

חוברת רישום עם המידע על ייחודיות כל אחד מבתי הספר, תאריכי הרישום ונוהל הרישום, תחולק באמצעות גני הילדים בשבועות הקרובים, ותועלה גם לאתר העירייה ולעמוד הפייסבוק העירוני.

הרישום באשכולות הבחירה המבוקרת ייערך רק באמצעות אתר האינטרנט העירוני.

בבתי הספר הממלכתיים והממלכתיים דתיים לא יתקיים רישום במזכירויות בתי הספר, אלא רק באמצעות אתר האינטרנט העירוני.

בבתי הספר החרדים – יתקיים רישום, בנוסף לרישום באתר העירוני, גם במזכירויות בתי הספר.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום: "אנו מקדמים בברכה את כל התלמידים לעתיד בבתי הספר בעיר, ואת הוריהם. אתם מוזמנים להתרשם מבתי הספר בימים הפתוחים, להכיר, לשאול שאלות ולבחור בהתאם. ברחובות- עיר המדע והתרבות, החינוך, המדע והתרבות ניצבים מזה שנים בראש סדר העדיפויות העירוני ולכן מערכת החינוך היא איכותית ומצוינת. לכל בית ספר בעיר – האיכויות שלו. אין לי ספק שהבחירה בין בתי הספר היא בין המצוין למצוין."

מנהלת אגף החינוך והנוער, אפרת צוקרמן: "אגף החינוך, בשיתוף משרד החינוך מוביל תכניות  חדשניות ופורצות דרך  בתחומים פדגוגיים, חינוכיים ותרבותיים, במטרה לחשוף את ילדי העיר לתחומי עניין מגוונים וכדי לתת מענה מיטבי לכל ילדי העיר. אני מודה למנהלת מחלקת החינוך היסודי, למפקחי משרד החינוך ולמנהלי מוסדות החינוך והצוותים החינוכיים על הובלה  מקצועית ומושכלת של תהליכי פיתוח פדגוגיים."

מנהלת המחלקה לחינוך יסודי, שרה והב: "מנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים בשיתוף משרד החינוך, המחלקה לחינוך יסודי וההורים עברו תהליך מעמיק לבירור חזקות, חידוד חזון והגדרת זהות בית ספרית. במקביל, פתחנו את אזורי הרישום כדי לתת מענה מיטבי לכלל התלמידים.
מהלכים אלו מובילים ליצירת תוכניות לימודים חדשות, להתחדשות ולחדשנות של בתי הספר.
 אנו מזמינים אתכם לבקר בבתי הספר בימים הפתוחים. אנחנו במחלקה עומדים לרשותכם בכל שאלה, על מנת לסייע לכם בהתלבטויות, בחששות ובתהליך הרישום".

להלן תאריכי הימים הפתוחים:

6.12.2019

17.1.2019

פרחי המדע – 8:15-9:30
ניצני המדע – 10:15-11:30

בתי ספר ייחודיים ומסלולים:

24.1.2020

השיטה – 8:15-9:30