אישור היסטורי לתכנית להתחדשות עירונית קריית משה

הותמ"ל החליטה לאשר תוכנית להתחדשות עירונית בשכונת קריית משה ברחובות
התוכנית כוללת 10,000 יחידות דיור, 300 דירות סטודנטים, 350 דירות יוקצו עבור דיור מוגן וכ-470,000 מ"ר עבור שטחי מסחר ותעסוקה.

ראש העיר, רחמים מלול: "זוהי בשורה ארצית, רגע היסטורי עבור רחובות"

הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) החליטה לאשר היום (רביעי, 23.10.19) את התוכנית להתחדשות עירונית בשכונת המגורים קריית משה ברחובות.

התוכנית שקודמה על ידי הרשות להתחדשות עירונית ועיריית רחובות, ונערכה ע"י משרד בר לוי אדריכלים ומתכנני ערים, משתרעת על כ-1,500 דונם בדרום מערב העיר והיא כוללת 4,000 יחידות דיור במקום כ-1,300 יחידות דיור במבני שיכון במצב תחזוקתי ירוד וכ-6,000 יחידות דיור נוספות בקרקע משלימה שהוקצה לטובת הפרויקט ע"י רשות מקרקעי ישראל, זאת על מנת לאפשר ישימות כלכלית לפרויקט. סה"כ מדובר ב-10,000 יח"ד יחידות דיור, שייבנו במבני מגורים בני 7-20 קומות.

מתוך כלל יחידות הדיור, 2,000 יוקצו עבור דירות קטנות. כמו כן, 300 יחידות דיור יוקצו עבור דיור לסטודנטים. מלבד יחידות הדיור, התוכנית כוללת גם שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של כ-470,000 מ"ר, כ-120 דונם של שטחים פתוחים וכ-350 אלף מ"ר שטחים למבנים ומוסדות ציבור.
בהיבט התחבורתי, התוכנית כוללת הקמת מחלף על כבישים 411/410 ומסוף תחבורה ציבורית בהיקף של 14 דונם.

מדובר בתכנית המפורטת להתחדשות עירונית הגדולה ביותר שאושרה עד היום במסגרת הוועדה למתחמים מועדפים לדיור ובכלל, הכוללת מורכבות של התחדשות מגורים זאת לצד התחדשות אזור תעשיה פעיל ותוך מתן מענה לכלל צרכי השכונה ובין היתר להיבטי תחבורה, חינוך, שטחים פתוחים ותשתיות. נדבך מרכזי בקידום התכנית היה הליך שיתוף הציבור המקיף והמתמשך שנערך יחד עם תושבי השכונה ובעלי הדירות, זאת על מנת להסביר ולפשט את התהליך לצד קבלת התייחסותם לתכנית המקודמת. התוכנית מציעה שיפור משמעותי באיכות הדיור תוך הגדלת הדירות והעלאת סטנדרט הבניה, שיפור באיכות המרחב הציבורי, שדרוג אזור התעשייה ושדרוג תשתיות על.

ראש העיר, רחמים מלול:  "אישור הותמ"ל לתוכנית ההתחדשות העירונית הגדולה בישראל היא בשורה ארצית בתחום ההתחדשות העירונית ובכלל, בשורה לעיר רחובות, ובשורה לשכונה ולתושביה. זהו רגע היסטורי בתום עשור של עבודה מאומצת והשקעה רבה של תשומות ומשאבים מצדנו.

מדובר ברגע היסטורי עבור רחובות. אנו גאים להתחיל סוף סוף ביישום פרויקט ההתחדשות העירונית בעיר רחובות, העיר המובילה בתחום הבניה בישראל.

לתוכנית הזו יש ערך לאומי וחברתי עצום, שכן מדובר בשיקום וחידוש שכונה בהיקף שלא היה כמוהו בישראל. אלפי משפחות תושבים יזכו בדירות חדשות ומשודרגות, ואליהם יצטרפו אלפי משפחות נוספות. לתוכנית גם ערך כלכלי משמעותי שכן במסגרת התוכנית אושרו מאות אלפי מ"ר לצורכי מסחר ותעסוקה.

פרויקט ההתחדשות העירונית ברחובות יהפוך את קריית משה לרובע עירוני חדשני ותוסס, וישפיע על דמותה של רחובות בכלל. אני מודה לעינת גנון מנהלת האגף להתחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון על שיתוף הפעולה והסיוע באישור התוכנית.

השלב הבא הוא חתימת הסכם גג עם המדינה. לצורך הקמת תשתיות צמודות ותשתיות על, מבני ציבור ומבני חינוך, הקמת פארקים ומגרשי ספורט ועוד, על המדינה לחתום הסכם גג עם הרשות לכיסוי כל ההוצאות הכרוכות בהקמת השכונה החדשה, אשר בלעדיו לא נוכל להתחיל ביישום התוכנית.

זהו פרויקט ההתחדשות העירונית הגדול בישראל – אך טבעי שזהו אינטרס של המדינה להשקיע בו ובתשתיות להגדלת השכונה. אין לי ספק שהפרויקט יהווה דוגמא מאלפת על מנת להתניע את תהליך ההתחדשות העירונית ביתר הרשויות בישראל."

שרת הבינוי והשיכון, ד"ר יפעת שאשא ביטון: "תכנית הדגל בשכונת קריית משה ברחובות מהווה שיא נוסף בפעילות המשרד לקידום תחום ההתחדשות העירונית בישראל. אני גאה על התכנית אשר כוללת התייחסות להיבטים חברתיים חשובים כגון דיור מוגן, דירות לסטודנטים, חיבור לתחבורה ציבורית ועוד, ונותנת מענה לצרכי התושבים שגם היו שותפים מלאים בגיבושה. אין לי כל ספק כי התכנית תהווה דוגמא לאופן שבו יש לתכנן ולבצע תהליכי התחדשות עירונית בישראל".

סמנכ"לית הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, עינת גנון: "הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית מברכת על החלטת הותמ"ל, המאפשרת את המשך קידום תכנית ההתחדשות העירונית בשכונת קריית משה. התכנית המורכבת מהווה מודל להתחדשות עירונית שניתן לקחת לערים נוספות, ובימים אלה אף מתנהלים לראשונה מגעים יחד עם משרד הבינוי והשיכון להכנת הסכם גג המתייחס לפיתוח השטחים הציבוריים. אלפי המשפחות המתגוררות בשכונה, תקבלנה דירות חדשות וסביבת מגורים טובה, במקומם דירותיהם הישנות, וכן מלוות כל העת על-ידי המינהלת השכונתית אשר הוקמה בשיתוף עם שיקום שכונות ועיריית רחובות. המינהלת מספקת סיוע מלא לתושבים בהיבטים החברתיים, המשפטיים והכלכליים, וכן נותנת להם מידע בעברית או באמהרית, לשם מיצוי זכויותיהם".

מחזיק תיק התחדשות עירונית, גיא צור: ״אני נרגש לראות את חזונו של ראש העיר קורם עור וגידים, זהו צעד ענק נוסף להפיכתה של שכונת קריית משה לפנינה של רחובות.״

הדמיה- קרית משה

ראש העיר רחמים מלול