מחר: הרצאה בנושא הפרדה רכושית בגיל השלישי

במסגרת שיתוף פעולה בין שי"ל לעל"ה לטובת תושביה הותיקים של רחובות, ייערכו הרצאות משפטיות לציבור. ההרצאה הראשונה תתקיים מחר בבית על"ה, יום ג' 21.5 בשעה 10:00, הכניסה חופשית.

ההרצאה מתקיימת כחלק משיתוף הפעולה בין על"ה ושי"ל לטובת תושבי הגיל השלישי ברחובות. ההרצאה עוסקת בין היתר במתח הרב הקיים בין בימה"ש למשפחה לבין ביה"ד הרבני, כמו גם חלוקת רכוש בגיל השלישי. מדובר בהרצאת מבוא להליכים משפטיים בענייני משפחה. האורחים יזכו למבט לתוך אולמות המשפט, כמו גם לטיפים וסיפורים יוצאי דופן. לאחר התבוננות והבנת ההליכים המשפטיים בחלקה הראשון של ההרצאה, יעסוק חלקה השני בסוגיות בחלוקת רכוש בדגש על הגיל השלישי.

עוה"ד ניצן שיקלי מומחה לדיני משפחה, בעל משרד הממוקם במגדל עסקים עזריאלי ראשונים. עוה"ד שיקלי סיים בשנת 2010 את לימודי המשפטים ובהמשך החל לימודי תואר שני בפקולטה לפילוסופיה של אוניברסיטת בר אילן. בנוסף להשכלתו האקדמאית עבר עו"ד שיקלי מעל ל-7 השתלמויות עומק, בעיקר בתחום המשפחה והוא בעל ניסיון רב בניהול תיקי משפחה. עו"ד שיקלי שיתף פעולה במשך שנים עם הסיוע המשפטי, כולל הגשה משותפת של ערעור לביהמ"ש העליון במטרה לשנות את ההלכה הקיימת בעניין אי תשלום מזונות לילדים נכים. עו"ד שיקלי תורם לקהילה בין היתר כמתנדב בשי"ל (כ-6 שנים) כמו כן, מתנדב עו"ד שיקלי כיועץ המשפטי של אגודת כדור-יד א.כ. נס ציונה (כ-5 שנים).

שי"ל - שירות ייעוץ לאזרח פועל מטעם משרד הרווחה ועיריית רחובות, באגף לשירותים חברתיים. השירות מנגיש מידע שימושי לחיי היום יום, מסייע ביצירת קשר בין האזרח לגורמים ציבוריים ופרטיים, נותן מידע, הכוונה, ייעוץ ועזרה במימוש זכויות וחובות. הייעוץ ניתן ע"י צוות מתנדבים מומחים ומיומנים בעלי ניסיון מקצועי, יכולות וכישורים. המתנדבים עוברים הכשרה, השתלמויות והדרכות בנושאים שונים.

השירות ניתן בחינם תוך שמירה על סודיות, ובמספר שפות- עברית, אנגלית, אמהרית ורוסית. נושאי ייעוץ: יחסי עבודה / סיוע לעולים חדשים / מילוי טפסים / כתיבת מכתבים / מידע לגבי זכויות / ביטוח לאומי / צרכנות / זכויות של אנשים עם מוגבלויות / ניצולי שואה / ענייני משפחה ועוד...

כתובת: עיריית רחובות, האגף לשירותים חברתיים רחוב הנביאים 8, רחובות

טלפון: 08-9392684/5/6, פקס: 08-9392683, מייל: shil.rehovot@gmail.com / revi_levi@rehovot.muni.il

קבלת קהל: ימים א'-ה': שעות 9.00-12.00 ימים א' וג': שעות 16.30-18.30

מנהלת: רויטל לוי- עובדת סוציאלית קהילתית.

הרצאה בנושא הפרדה רכושית בגיל השלישי